12 st rejäla crepes
Pannkakor:
8 dl mjölk
4-5 dl vetemjöl
2 ägg
Stek pannkakor men inte alltför lövtunna, då går det lätt hål i dom och det gottaste rinner ut.
Fyllning:
400g köttfärs
1 stor gul lök
4-6 färska champinjoner
2 msk tomatpuré
1-2 dl grädde
Kryddor. Jag hade lite tacokrydda, vitlökspulver, piffi allkrydda och salt.
Riven ost ( jag hade en ostkant av prästost som smälter bra )
Hacka lök och champinjonerna fint
Stek lök och champ. tills dom nästan är färdiga.
Tillsätt tomatpuré och grädde och kryddor och låt puttra så det inte är flytande sås kvar utan krämigt och fint.
Låt svalna.
Blanda i riven ost i köttfärsröran som ska vara så kall att inte osten smälter.
Lägg ut med en matsked med lite köttfärsröra mitt på pannkakan ( ska bli 12 st rejäla)
Rulla ihop och tryck samtidigt ihop fyllningen lite.
Lägg crepesen i en ugnsform riv lite ost över och grädda i 175-200 grader ca 15-20 min
Servera med sallad och ev något gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar