torsdag 12 februari 2015

Köttfärscrepes


12 st rejäla crepes

Pannkakor:
8 dl mjölk
4-5 dl vetemjöl
2 ägg

Stek pannkakor men inte alltför lövtunna, då går det lätt hål i dom och det gottaste rinner ut.

Fyllning:
400g köttfärs

1 stor gul lök
4-6 färska champinjoner
2 msk tomatpuré
1-2 dl grädde
Kryddor. Jag hade lite tacokrydda, vitlökspulver, piffi allkrydda och salt.
Riven ost ( jag hade en ostkant av prästost som smälter bra )

Hacka lök och champinjonerna fint
Stek lök och champ. tills dom nästan är färdiga.
Lägg i köttfärsen och mosa den med gaffel så det blir köttfärs-smulor.
Tillsätt tomatpuré och grädde och kryddor och låt puttra så det inte är flytande sås kvar utan krämigt och fint.
Låt  svalna.
Blanda i riven ost i köttfärsröran som ska vara så kall att inte osten smälter.



Lägg ut med en matsked med lite köttfärsröra mitt på pannkakan ( ska bli 12 st rejäla)
Rulla ihop och tryck samtidigt ihop fyllningen lite.






Lägg crepesen i en ugnsform riv lite ost över och grädda i 175-200 grader ca 15-20 min
Servera med sallad och ev något gott bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar