söndag 1 februari 2015

Ostfyllda färsbiffar i gräddig sky med potatismos

4 port.

500g köttfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
8 stora skivor ost
salt och piffi allkrydda
2-3 dl grädde
 några droppar colorit

Potatismos:
1,2 kg potatis
3-4 dl mjölk
1 klick margarin
salt och peppar.

Blanda ströbröd, mjölk och 1 ägg. låt svälla 5 min.
Blanda i färsen och rör ordentligt tills smeten är smidig.
Dela färsen i 8 st runda bollar.
Skölj handen så inte färsen fastnar och ta en boll i handen och platta till ordentligt.
Vik ostskivan till en liten kub och lägg på mitten av färsplattan. arbeta över kanterna på färsen så osten blir inbakad.
Stek biffarna till fin färg på hög värme och flytta över till en ugnsform.
Slå på grädden och några droppar colorit. Täck med folie och efterstek i ugnen på 225 grader ca 30 min.
Servera med hemgjort potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar