Spartips!

Ta tillvara på så mycket du kan av det du handlar. Här kommer jag att fylla på vart efter jag kommer på.

   1. Riv alla ostkanter och lägg i en burk med lock i frysen. Fyll på med olika ostsorter vart efter det blir en ostkant.
Om du köper ost med vaxkant så ta bort undersidan på en gång när du öppnar osten, det är lättare att få bort kanten på en stor ost än en tunn skalk som oftast går sönder.

   2. Får du ofta lite mat kvar efter du ätit,  2-3 korvskivor, någon skiva från en stek, några köttbullar etc. eller okynnes äter du dom eller kastar du dom?
Ta för vana att tärna dom direkt efter maten och lägg i en burk i frysen. Fyll på tills det räcker till pyttipanna eller pastapytt.

   3. Nästan alla grönsaker går att frysa,
håller tomaterna på att skrumpna? Tärna dom och frys för att använda till soppa eller gryta vid ett senare tillfälle. Jag köper tex, purjo och paprika i olika färger när det är bra pris på hösten och strimlar och tärnar och fryser in i påsar. Jätte enkelt att bara ta en näve när man behöver.

  4.  Frysta fiskblock önskar jag att det fanns även 600g paket, ett är för lite för att räcka även till matlådor åt mej och gubben men 2 är för mycket så jag får alltid ca ½ paket över.
Jag låter fisken tina lite innan jag tillagar den för då kan jag " såga" av ett ½ paket som jag kokar i lättsaltat vatten och fryser in med sky och allt. När jag har 3 sådana påsar gör jag en fiskgratäng eller fiskpudding.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar