tisdag 3 februari 2015

Hemgjord Korv liknande falukorv

Idag har jag gjort egen korv för första gången.
Så här gjorde jag:

600 g fet fläskfärs ( eller tillsätt 40-50 g späck)
1 pkt bacon ( 140g)
2 msk potatismjöl
2 msk flytande honung
1 tsk salt
3 tsk lökpulver
3 tsk paprikapulver
4 dl iskallt vatten

Använd en matberedare och kör med knivarna.

Mixa alla ingredienser utom vattnet
Tillsätt lite vatten i taget tills smeten är smidig.

Lägg korvsmeten på plastfolie och forma korvar, knyt ihop ändarna och lägg i en ugnsfast form
Ställ in korven i frysen ca 30 min

Fyll formen med vatten så det täcker korvarna till 3/4  och baka i ugn 1 timme i 120 grader.
Häll bort vattnet från formen och låt kallna i plasten.

Skiva och stek som vanlig falukorv.

3 kommentarer:

  1. Hej! Spännande recept. Har några funderingar; går det att göra på enbart nötfärs eller blir den för torr då? och går denna korv också att använda i grytor mm.

    SvaraRadera
  2. Smälter inte plasten?

    SvaraRadera
  3. Hej på er
    Plasten smälter inte, den klarar 120 grader.
    Jag gjorde på mager fläskfärs och den blev lite torr så nästa gång ska jag göra den fetare. Som den blev nu skulle den nog smula sönder i grytor eller stroganoff.
    Får se om den blir bättre i konsistensen med lite fett.
    Att göra på ren nötfärs då får man nog blanda i en del späck för att det ska bli bra skulle jag tro.

    SvaraRadera