söndag 1 februari 2015

Piroger med tonfisk

8 st

Degen:
1 msk margarin
3 dl mjölk
½ pkt jäst
1 uppvispat ägg
1 nypa salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllningen:
1 burk tonfisk
4 hårdkokta hackade ägg
1 dl gräddfil
½ förp. fryst persilja

1 ägg att pensla med

Smält margarinet och tillsätt mjölken så den blir fingervarm ca 37 grader.
Smula jästen i en bunke och slå på den ljumma degvätskan.
Rör lite så jästen löser sig.
Tillsätt det uppvispade ägget, salt och till sist vetemjöl, jobba ihop till en smidig deg, gärna med maskin.
Låt jäsa ca 30 min under bakduk.

Rör under tiden ihop fyllningen.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar.
Kavla ut varje bit till runda kakor ca 15 cm i diameter.
Fördela fyllningen i mitten på varje kaka och pensla med uppvispat ägg runt kanten på varje kaka.
Vik den dubbel och nyp ihop skarvarna ordentligt.
Lägg pirogerna på en bakplåtspappers klädd plåt och pick dom lite försiktigt med en gaffel.
Låt jäsa ca 15 min.
Pensla pirogerna och grädda i 200 grader ca 20 min.

1 kommentar:

  1. Dom skall jag testa att göra i veckan. Perfekt lunchmat att ha med sig.

    SvaraRadera