Fisk i ugn med färska tomater: 4 pers
600g vit fisk typ torsk, sej, hokifilé
2-3 msk margarin
1 dl vetemjöl
7-8 dl mjölk
3 tomater salt och vitpeppar
Koka potatis med eller utan skal.
Dela fisken i portionsbitar när den är nästan tinad. Lägg i kastrull och häll på vatten så det precis täcker fisken, salta. Låt koka upp, stäng sedan av plattan och låt stå på eftervärmen ca 15 min. (om det vill koka över, dra den lite åt sidan någon minut tills plattan svalnat något)
Gör den vita grundsåsen: Smält margarin, vispa i mjölet så det inte blir klumpigt, späd med mjölk till en ganska tjock sås. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg dom färdiga fiskbitarna i en ugnsform och häll över såsen, lägg skivade tomater ovanpå och gratinera i ugn 225grader ca 20-30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar