söndag 25 januari 2015

Köttbullar med skysås

4 port.

500g köttfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
salt, peppar och piffi allkrydda
3 dl mjölk
maizenamjöl till redning

Koka potatisen. Om du följer veckomatsedeln kokar du dubbelt så det räcker till morgondagens stekta potatis.

Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 5-10 min.
Blanda ner kryddor och ägg
Blanda sedan ner köttfärsen och arbeta smeten väl.
Rulla köttbullarna.
Stek köttbullarna på medelstark värme tills dom fått fin färg och slå på ca 3 dl vatten, sänk värmen och låt dom småputtra i några minuter.
Fiska upp köttbullarna och slå på mjölken och red med lite maizena. Krydda med salt& peppar. ev. en nypa socker samt lite colorit för fin färg.

Servera med den kokta potatisen samt lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar