4 port.
500g köttfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
salt, peppar och piffi allkrydda
3 dl mjölk
maizenamjöl till redning
Koka potatisen. Om du följer veckomatsedeln kokar du dubbelt så det räcker till morgondagens stekta potatis.
Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 5-10 min.
Blanda ner kryddor och ägg
Blanda sedan ner köttfärsen och arbeta smeten väl.
Rulla köttbullarna.
Stek köttbullarna på medelstark värme tills dom fått fin färg och slå på ca 3 dl vatten, sänk värmen och låt dom småputtra i några minuter.
Fiska upp köttbullarna och slå på mjölken och red med lite maizena. Krydda med salt& peppar. ev. en nypa socker samt lite colorit för fin färg.
Servera med den kokta potatisen samt lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar