söndag 25 januari 2015

Hemgjord pizza

4 port

Pizzadeg:
½ pkt jäst
3 dl ljummet vatten
1-2 msk olja
ca 7 dl vetemjöl + lite till utbakningen
salt

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 gul lök
några droppar olja
pizzakrydda

Fyllning:
250 g strimlad kassler
3 dl riven ost
1 burk champinjoner
2 färska tomater.

Gör pizzadegen:
Rör ut jästen i det ljumna vattnet, tillsätt olja och salt.
Tillsätt mjölet lite i taget till och jobba till degen är blank och smidig.
Pudra över lite mjöl och låt vila ca 30 min.

Tomatsås:
Hacka löken och fräs i lite olja direkt i kastrullen.
Häll på tomaterna och krydda med lite salt och pizzakrydda.
Låt puttra så det mesta av vätskan kokar bort.
Mixa med stavmixer eller matberedare till slät konsistens
OBS: Det kommer att bli tomatsås över som går bra bra att frysa till nästa gång..

Pudra en bakplåt med mjöl och kavla ut degen över hela plåten.
Bred på tomatsås
Fördela fyllningen över pizzan och sätt in i ugn 225 grader i ca 15-20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar