Fläskfilépanna: 4 pers
600g fläskfilé eller fläskytterfilé
200g färska champinjoner
4 -5 dl grädde + mjölk
Maizena
Salt och piffi allkrydda
Margarin för stekning
Klyftpotatis:
1,2 kg potatis
Rapsolja
Salt
Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor. Lägg på ugnsplåt. Häll lite olja på klyftorna och strö på lite salt eller örtkrydda. Stek mitt i ugnen i 30-40 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
Skär köttet i cm tjocka skivor och tryck ut lite med handen, krydda med piffi.
Dela och skiva champinjonerna.
Fräs köttskivorna i ganska stark värme 2-3 min per sida. Ta upp dom och stek champinjonerna.
Slå på grädde och mjölk och red av med maizena utrört i lite kallt vatten.
Lägg tillbaka köttskivorna i såsen och låt småkoka på svag värme 5-10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar