Tacopaj: 4 pers
Till pajdegen:
100g margarin
2,5 dl vetemjöl 2-3 msk kallt vatten Fyllning:
400g köttfärs
1 påse tacokryddor
3 tomater
1 dl riven ost
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
Pajdeg: Blanda margarin och mjöl i en bunke och finfördela till en grynig massa med fingrarna eller en gaffel. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila minst en ½ timme i kylskåp.
Tryck ut degen i en pajform eller liknande även upp på kanterna. Riv remsor av folie och tryck fast på innsidan av kanterna. Förgrädda i 225 grader i 10 min.
Ta bort folien.
Bryn färsen och mosa lite med en gaffel så den blir smulig, tillsätt kryddorna. Lägg i färsen i pajformen och blanda tomater som har finhackats med ost, majonäs & creme fraiche i en bunke. Klickas ut över färsen.
Grädda i 200 grader ca 25-30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar