måndag 19 januari 2015

Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng för 4 port.

12 medelstora potatisar
300 g köttfärs
1 stor gul lök
1 burk krossade tomater
½ dl ketchup
vatten
maizena att reda med
salt, peppar, piffi allkrydda, vitlökspulver, pizzakryddor
några droppar colorit för färgen.
1-1,5 dl grädde

Skala och hacka löken.
Fräs lök och köttfärs ( mosa runt så det blir köttfärssmulor)
Slå på krossade tomaterna och ta burken och fyll med vatten och häll i grytan
Krydda med valfria kryddor och ketchup
Låt koka ca 10 min och red av till köttfärssås konsistens

Skala potatisarna och skiva i ganska tunna skivor.

Smörj en ungsfast form och lägg i hälften av potatisen
häll över köttfärssåsen lägg på resten av potatisen.
Slå på grädden och sätt in i ugnen på 200 grader ca 45-50 min tills potatisen är klar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar